- Autor: Tanein
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda | 500 |
Kuřecí prsa | 400 |
Loupaná rajčata v rajčatové šťávě | 400 |
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 50 |
Mouka pšeničná polohrubá | 5 |
Dochucovadla:
sůl, polévkové koření a bylinky
Energetická hodnota celkem: 2209 kJ
Bílkoviny (g): 99,
Tuky (g): 5,
Sacharidy (g): 19,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1105 kJ
Bílkoviny (g): 49.5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 9.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Dáme vařit kuřecí prsa do osolené vody (možno přidat bylinky a polévkové koření dle vaší chuti a zvyku). Když jsou uvařené vyndáme z vývaru necháme okapat a pokrájíme na drobné kousky. Vývar můžeme přecedit. Do vařícího vývaru dáme rajčata z plechovky i se šťávou a povaříme. Ke konci varu přidáme mléko s rozmíchanou moukou a necháme převařit. Polévka s tím dohoustne a zjemní se. Na závěr lze rajčata rozmixovat, ale není to nutné. Maso rozdělíme do polévkových misek a zalijeme polévkou. Možno dozdobit čerstvou bazalkou a lžící zakysané smetany.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.